Dog, til min overraskelse, er aspargestiden ovre og der var ikke andet end nogle kedelige aspargestræer, så jeg måtte købe nogen.
Opskriften er på engelsk, men prøver at oversætte den:
- 500g kartofler, kogt og pillet.
- Salt og peber
- 500g asparges, den grimme enden er knækket væk.
- 200g filo dej
- 100g smeltet smør
- 100g frisk revet Lancashire ost (Jeg brugte en lille rulle Galbani mozzerella)
- 100g frisk revet cheddar ost
- 3 store æg
- 250-280ml fløde
- 1/2 muskat nød
Du skal bruge et fad med 5-7cm høje kanter, det skal være ret stort, måske en halv bageplade.
Kog kartofler i saltet vand i 15 minutter
Blancher asparges i kogende vand i 4 minutter, derefter hæld vandet fra.
Tænd ovnen på 190 C
Placer et lag filodej i dit ovnfaste fad, et med løs bund er værd at foretrække, lad filodejen hænge omkring 1-2cm udover kanten.
Smør med det smeltede smør på filodejen og placer et stykke filodej henover igen. Lidt som en smør-lasagne. Gentag indtil du har omkring 5 ark filodej.
Læg et dampet viskestykke hen over fadet mens du tilbereder fyldet.
Tag kartoflerne i en stor skål sammen med ostene og lav til mos, brug en kartoffelmoser.
Pisk æg og fløden sammen, hæld det i kartoffelmosen.
Riv muskatnød i og kværn godt med salt og peber i, husk at smage til.
Læg kartoffelmosen i filodejen, fold det overskydne filodej op. I opskriften siger man skal 'scrunche the filo pastry to make a rim'
Dæk hele tærten med de hele asparges, de skal dække hele tærten og lægge på langs.
Smør det resterende smeltede smør på aspargsene og sæt tærten nederst i ovnen i cirka 20 minutter indtil tærten er gylden og criiiispy.
Lad den køle af i 10 minutter før de servere. Imens kan du lige bikse en grøn salat sammen.
Jeg puttede lidt stegte bacon tern ned i kartoffelmosen, det smagte herligt.
Uuuh, lyder virkelig lækkert :)
SvarSletMen du mangler et billede, vi kan savle over :D
Hilsen
Frida
www.fridaspeach.wordpress.com